Volop actie bij De Bouwvereniging

Harlingen- Op meerdere plekken in Harlingen zijn bouwborden van de Bouwvereniging
te zien. Er is volop actie met nieuwbouw van woningen en appartementen. Daarnaast worden een aantal woningen aangepakt voor onderhoud en verduurzaming.

Nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming
In Plan Zuid in Harlingen wordt gewerkt aan de laatste fase nummer 3 van de wijkvernieuwing met 92 nieuwe energiezuinige woningen. Bij het Station staan de eerste muren van de nieuwbouwappartementen voor de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland. De woningen aan de Kimswerderweg en Prinses Beatrixstraat ondergaan een verduurzamingsslag.
Nieuwbouw Plan Zuid fase 3
De nieuwbouw van onze woningen van fase 3 in Plan Zuid in Harlingen krijgt steeds meer vorm. Voor de bouwvak zijn de eerste topgevels van de grondgebonden woningen geplaatst. Inmiddels staan de kappen erop. De speciemolens draaien volop in Plan Zuid fase 3 in Harlingen. Metselbedrijf Haulerwijk BV is bezig met het metselen van de muren van de woningen aan de Prinses Margrietstraat. In de Koningin Wilhelminastraat wordt door Bouwgroep Dijkstra Draisma beton gestort voor de eerste verdiepingsvloer.

Hier realiseert de Bouwvereniging 92 energiezuinige woningen. Het gaat om verschillende woningtypes; levensloop woningen, appartementen en studio’s. Alle woningen zijn verhuurd.
Nieuwbouw appartementen Stationslocatie
Na de bouwvak is de nieuwbouw aan de Stationslocatie in Harlingen weer in volle gang. De eerste binnenmuren zijn geplaatst. De verdiepingsvloer ligt erop. Volgende week worden de eerste kozijnen geplaatst.

In opdracht van de Bouwvereniging realiseert Bouwbedrijf Lont hier 26 nieuwbouw appartementen. De appartementen worden verhuurd aan de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland, een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een
verstandelijke beperking in Harlingen. De verhuur van de appartementen is in beheer
van de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland https://stbegeleidwonen.nl/

Onderhoud en verduurzaming Kimswerderweg en Prinses Beatrixstraat
‘In de steigers’ staan de 47 woningen van de Bouwvereniging aan de Kimswerderweg en Prinses Beatrixstraat. Klaar voor groot onderhoud en verduurzaming door Heijmans Woningbouw Noord. In de woningen worden de badkamer, het toilet en plafond
vernieuwd. De woningen worden geïsoleerd. De voordeur, ramen en dakkapel worden vervangen.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*