ZATERDAG 9 APRIL: VLOOTDAG IN HARLINGEN!

HARLINGEN – De Vlootdag – de feestelijke start van het zeilseizoen van de bruine vloot – is bij uitstek een ontzettend gezellig familie evenement.

Bezoekers van de Vlootdag kunnen genieten van de altijd aanwezige nautische sfeer in Harlingen. Een feest voor iedereen, van jong tot oud. De activiteiten vinden plaats langs de Zuiderhaven (zeezijde), met veel vertier zoals live muziek, de Bonte Markt met een grote variëteit aan handelswaar, kinderspelen, oude ambachten en uiteraard de mooi gepavoiseerde schepen aan de kade.

Open schip

De Harlinger zeilschepen houden “open schip”. Zo kunt u de schepen eens rustig van binnen bekijken. Aan boord van de schepen zijn exposities, demonstraties, koffieschenkerij, proeverijen en nog veel meer. De Harlinger Zonnepont “Jonge Seun” wordt ingezet tussen de Zuiderhaven zeezijde en stadszijde om zo een snelle verbinding te maken tussen het centrum en het evenement. Ook liggen er een aantal zeilschepen in de Zuiderhaven klaar voor een rondvaart op het Wad; een superleuke kennismaking met de Waddenzee, met haar eb en vloed, UNESCO Werelderfgoed-gebied!

Opening

Zoals ieder jaar is er een officieel openingsmoment. Rond het middaguur is er op het gemeentehuis een samenkomst voor genodigden en zal Paul Scheffer, voorzitter van de VBZH, een korte samenvatting geven over hoe het de bruine vloot de afgelopen twee jaar is vergaan. Daarna wandelen de genodigden over de markt, schepen in op stevenklipper de Rode Swan, waar lekkere hapjes en een drankje klaarstaat. Wanneer de Rode Swan de Zuiderhaven doorvaart en muziekkorps Hosanna over de Zuiderhaven paradeert is het seizoen officieel geopend!

De Vlootdag wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) in samenwerking met BENG Evenementen.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*