‘Zet jij je in voor een nette tuin en schone steeg?’

Harlingen- Huurders van de Bouwvereniging ontvangen deze week een brief in de bus. In de brief vraagt de Bouwvereniging haar huurders om zich in te zetten voor een nette tuin en schone steeg. In een leefbare wijk horen nette en opgeruimde tuinen.

Veilig, prettig en gezond wonen
Dat vindt de Bouwvereniging belangrijk. Een onderhouden tuin draagt bij aan veilig, prettig en gezond wonen voor buren en andere omwonenden. Nu alles groeit en bloeit vraagt de tuin om regelmatig onderhoud. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen tuin en steeg. Voor de veiligheid en toegang bij calamiteiten, is het van belang dat bewoners ook hun steeg netjes en schoonhouden.

Aandacht voor de tuin

Alle huurders met een tuin ontvangen de brief en een folder met tuintips. ‘Wij zien de laatste jaren een toename van achterstallig onderhoud aan de tuin. Dit is nadelig voor de buurt en de leefbaarheid in de wijk’, aldus Petra van der Wier, directeur-bestuurder. Huurders die hun tuin wel onderhouden, vinden het niet leuk als het bij de buren een rommeltje is. De huurdersvereniging Harlingen is blij en ondersteunt deze actie van de corporatie. De tuinen met achterstallig onderhoud en rommel in de tuin zijn voor de huurdersvereniging al jaren een ‘doorn in het oog’.

Een aantal tuinen en stegen wordt keurig onderhouden. Maar er zijn ook tuinen en stegen die dringend onderhoud vragen. ‘Hier is aandacht voor nodig. De bewoner is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar tuin’, aldus Petra van der Wier, directeur bestuurder.

Help je mee?

Wijkbeheerder Sander de Graaf doet regelmatig een tuinronde en spreekt huurders aan. Treft de wijkbeheerder de huurder niet thuis, dan doet hij een kaartje in de bus met ‘Help je mee om je tuin netjes te houden’. Na een week gaat hij weer langs en kijkt hij wat het resultaat is. Blijft de huurder nalatig, dan kan de corporatie op kosten van de huurder de tuin laten aanpakken. Liefst laat de Bouwvereniging het niet zover komen.

Uitleen tuingereedschap of hulp
Mensen die tuingereedschap of hulp nodig hebben, worden doorverwezen naar de Klussenbus. Bij de Klussenbus is allerlei tuingereedschap, zoals een grastrimmer of een hark te leen. Als een huurder de tuin zelf niet kan onderhouden, kan tegen een kleine vergoeding een beroep worden gedaan op de Klussenbus. Een aantal vrijwilligers helpt dan mee, om de tuin weer fraai en netjes te krijgen.

Laat zien hoe mooi jouw tuin is
In de brief roept de corporatie haar huurders op om een foto van hun tuin in te sturen voor Facebook. Sinds het najaar plaatst de Bouwvereniging regelmatig tuinberichten op Social media. Petra van der Wier ‘We zetten huurders met hun tuin in het zonnetje. Op deze manier vragen we positieve aandacht voor de tuin, we hopen huurders hiermee te stimuleren. Het is mooi om te zien dat er ook huurders zijn die elkaar helpen met de tuin.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*