Zondag 26 juni – Roots Music een special over Blues muzikant Shakey Sam

Roots Music een special over Blues muzikant Shakey Sam
Omroep RSH zondag 26 juni 12:00-13:00 uur

Onlangs is er een boek verschenen over het leven van Simon Vlietstra, bekend als Blues muzikant Shakey Sam. Zondagmiddag 12 juni is het eerste exemplaar geschreven door Sjoerd J. de Boer uitgereikt aan de broer Jan Vlietstra in de Bogt fen Gune te Franeker. Titel van het boek is “Too busy to be Blue” een biografie over leven van Shakey Sam en zijn muzikale carrière. Bij vele blues liefhebbers en muzikanten en niet alleen Nederland maar ook buitenland is hij bekend als een purist in de authentieke blues scene. Een muzikant die zijn eigen weg ging in de Country blues, wars van commercie, eigenzinnigheid die hem misschien ook in de weg stond om erkenning te krijgen. Hij was de Blues, getekend door zijn leven.

In het programma Roots Music  van Radio Stad Harlingen wordt  op zondag 26 juni uitgebreid aandacht besteed aan Shakey Sam door presentator Albertus van der Plaats.In het programma zal een aantal nummers, zowel als solist en met de Shakey Sam Bluesband belicht worden. In het programma wordt contact opgenomen met de schrijver Sjoerd J. de Boer en live aanwezig Leo Roodhof, die een periode als drummer in de Shakey Sam Bluesband heeft gespeeld. Initiatiefnemer is Jelle Zijlstra die als blues liefhebber onder de indruk was van Shakey Sam toen hij voor het eerst  in 1973 een live optreden mee maakte.

Omroep RSH ( www.omroeprsh.nl ) is via internet te beluisteren en op FM 106,2 mhz.
Zondag 26 juni 12:00 – 13:00 uur
herhaling maandag 27 juni  20:00 – 21.00 uur.

 

4 Reacties op Zondag 26 juni – Roots Music een special over Blues muzikant Shakey Sam

  1. Prachtig: de biografie van Shakey Sam. Ik heb helaas de uitzending gemist. Is deze nog ergens te beluisteren? Of kan die nog een keer herhaald worden?

  2. Dag Chris, hartelijk dank voor de link, ik heb met veel genoegen naar de uitzending geluisterd. Mooi die hernieuwde aandacht voor Shakey Sam. Ik leerde zijn muziek kennen via de optredens in Sesjun (nog opgenomen op een cassettebandje – zo ging dat vroeger!) en zijn elpees. Er is zelfs een plaat van hem verschenen op de staatsplatenmaatschappij van het toen nog communistische Bulgarije. Kort voor zijn overlijden heb ik hem in Nunspeet zien optreden samen met Klaas Vermeulen. Gelukkig zijn er naast de reguliere lp’s nog veel opnamen bewaard gebleven.

    • Graag gedaan.
      Ik heb zojuist de presentator attent gemaakt op uw reactie.
      Hartelijke groet, Chris Wijbenga Omroep RSH

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*