ZOUTSLOTER KERSTMARKT OPNIEUW AFGEBLAZEN

De populaire Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen gaat morgen, zaterdag 14 december 2019 niet door

Zoutsloter Kerstmarkt opnieuw afgeblazen
Zephyros
Net als vorig jaar heeft de organisatie, na deskundig overleg met Piet Paulusma, het besluit moeten nemen om vanwege de harde windvoorspelling het evenement af te blazen.

De organisatie heeft besloten de kerstmarkt af te blazen, omdat er windkracht 7/8 met kans op zware windstoten van mogelijk 9 in het Waddengebied worden voorspeld. Het is een erg lastig besluit, welke je liever niet neemt. Het is ontzettend jammer en enorme pech, maar de veiligheid van bezoekers, standhouders en andere betrokkenen staat voorop. Het risico op gevaarlijke situaties wordt te groot, aldus Karen en Willard van BENG.

De kerstmarkt is de afgelopen 14 jaar slechts één keer vanwege harde wind eerder stopgezet. Nu staan we in de startblokken om zaterdag voor de 2e maal de 15e editie te gaan opbouwen, maar helaas zit de god van de westenwind Zephyros de organisatie opnieuw tegen. Vorig jaar werd deze namelijk ook afgelast vanwege de voorspelde harde westenwind.

Veel gestelde vragen

Waarom niet verschuiven naar een andere datum?

Dit is onmogelijk, omdat de meeste deelnemers de hele winter- en kerstperiode al volgeboekt staan.
Waarom niet verplaatsen naar een locatie binnen?

Qua ruimte en sfeer is er géén andere locatie voor de Zoutsloter Kerstmarkt. Daarnaast komt dan ook nog eens de vergunning en veiligheid om de hoek kijken.
Komt de Kerstmarkt wel weer?

Tuurlijk, nieuw jaar nieuwe kansen! De volgende kerstmarkt staat voor 12 december 2020 gepland!
(Bron: Harlingenboeit.nl )

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*